Translate

reede, 15. veebruar 2019

Kellel ja kus on hea elada?

Maailm on muutumises juba XXI sajandi algusest.

Me mäletame ju sajandivahetust, mida meile siis öeldi, kas mäletate?

Mida tähendab jõuda teisele tasandile. Arvutimänge teate?
 Kes ei mängi on ikka kuulnud.

Enammängitavad on ikka kellegi hävitamise mängud.
 Kas olete vahel mõelnud, miks see üldse nii on, miks just peab kedagi hävitama, miks on nii vähe mänge, kus koostöö annab võidu.

 Olen arvutimängudes täielik võhik, tean ainult seda, mida mu lapsed on vahel rääkinud. Miks on koostöömänge vähe või nende mängude nõudlejaid nii vähe?

Koostöö on kellegi hävitamiseks küll olemas. Kasvatus, sa pead olema kõige parem, miks?

Sa pead olema kõige tugevam, miks?

Sa pead olema kõige halastamatum, miks?

Sa pead olema kõige ükskõiksem, miks?

 See pole sinu mure, miks?

 Ära tee sellest välja, miks?

Ära ole nii emotsionaalne, miks?

Kui meis on kaastunne ja hoolivus, ei tähenda see seda, et peaksime laskma ennast kurjalt ära kasutada. Euroopa vallutatakse ilma ühegi sõjata lihtsalt siia suunatud massidega ja tänu sellele, et unustame, kuidas tunneb ennast siis meie oma rahvas, kuidas säilib meie keel või kultuur kui meid sunnitakse õpikutest, raamatutest  välja võtma meile omaseid väljendeid ja käituma sissetulijatega nagu imikutega, kes ei tea mis nad teevad ja kus on? Kaitseme ikka neid kes tegelikult kaitset vajavad. Teeme enne korda oma tagahoovid ja alles siis vaatame kas ja kuidas teistega on. me ei võida seda hiilivat sõda kui me ei hooli kõigepealt oma rahvast.

Ehk mõtleks selle üle ja hakkaks lõpuks mõistma, et meie kõigi ellujäämine siin maal oleneb koostööst ja ka sellest, et mõista, iga jupike maad on siin maakeral antud mõne rahva hoida ja seda peavad hoidma need rahvad, kellele see on usaldatud ja kes sajandite vältel on tunnetanud nende maade siserütmi ja oskavad seda kaitsta ja hoida. Küsigem uutelt tulijatelt, miks nad oma maad ei taha hoida ja arendada, kõik ei tule sõja eest ära.

See ei ole hea kui aafriklased oma maa maha jätavad, kes seda siis kaitseb ja hoiab? See, et nad siin veidi õpivad ja asju teada saavad on hea aga meie maa rütmi nad ei tunneta, see lihtsalt on nii seatud ja sellepärast peavad nemad ehitama seal ja meie siin. Meil pole õigust neid ära kasutada ja neile seeläbi siin odavat tööd pakkuda, see on nende petmine ja maa petmine.

 Nad peavad minema oma kodu üles ehitama ja meie oma. Nii saame külastada hiljem huvitavaid erinevaid paiku, kus elavad endaga rahulolevad inimesed, kes on oma riike edasi viinud, arendanud ja see on see, mis võlub, mitte meile mõistmatu kultuuri toomine meie õuele, mis siia ei sobi ja mis teeb õnnetuks nii meid kui neid.
Mõelgem selle üle.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar